AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

Atletski klub u prošloj sezoni osvojio 42 medalje, osigurava atletičarima sve uvjete, a nikad nije poslovao s gubitkom

Objavljeno: 16. ožujka 2013

Atletski klub Sloboda održao je redovnu izvještajnu skupštinu, a osim što su podnesena izvješća, predstavljen je i plan za slijedeću godinu. Istaknuto je kako je AK Sloboda jedan od rijetkih, a možda i jedini klub koji od svog osnutka nije poslovao s gubitkom.

3– Cilj nam je klub postaviti tako da poslovanje bude realno i održivo, a unatoč pozitivnom stanju na računu, štednje su neophodne. S druge strane, jedan smo od rijetkih atletskih klubova koji atletičaima osigurava opremu, pripreme i koji plaćamo startnine – rekao je predsjednik kluba Ivan Domislović. Naglasio je i kako klub razvija tri branda, a to su Novogodišnja utrka, Međunarodni atletski miting, koji se ove godine neće održati zbog objektivnih razloga, te organizacija jedne dugoprugaške utrke, što do sad nije realizirano. Spomenuta je i novoosnovana paraolimpijska sekcija s naglaskom na dva velika natjecanja koja je će se u svibnju održati na stadionu Slobode, a čiji je organizator AK Sloboda. Od ostalih ciljeva spomenuti su masovnost i vrhunski rezultati.

Predstavljena je upravljačka i kadrovska struktura s naglaskom da su vrata kluba otvorena i za nove, školovane trenere.

Glavni trener kluba Marinko Šipoš rekao je kako su atletičari Slobode u prošloj sezoni sudjelovali na 27 natjecanja te je klub bio organizator 11 natjecanja. Naši atletičari u prošloj su sezoni osvojili 42 medalje.

Što se plana za slijedeću godinu tiče, osim dva velika natjecanja za osobe s invaliditetom, klub će biti domaćin i Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe juniore u lipnju, dok bi se krajem kolovoza u Varaždinu trebalo održati i Finale kupa Hrvatske za seniore i seniorke.

Predstavljen je i plan nastupa najboljih atletičara kluba pa će tako Mateja Jambrović i Vlatka Sekirnik sudjelovati na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore i juniorke. Kandidati za velika međunaodna natjecanja su i Kistina Dudek, Lucija Pokos, Bernard Gavez, Dora Paska, Antonio Vojnović i Franja Želimorski.

2Nakon izvještajnog dijela skupštine dodijeljene su nagrade i priznanja najboljim atletičarima kluba u prošloj sezoni.

Priznanja su dobili slijedeći atletičari:

Najbolji mlađi kadeti Ena Krebelj i Ivan Novko

Najbolji stariji kadeti Franja Želimorski i Antonio Vojnović

Najbolji mlađi juniori Vlatka Sekirnik i Bernard Gavez

Najbolji stariji juniori Mateja Jambrović i Dražen Hudoletnjak

Najbolji seniori Kristina Dudek i Mirko Mičuda

Top