AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

9 članova Slobode Varaždin u finalu Erste plave lige

Objavljeno: 12. lipnja 2018

Dana 11.6.2018., u Rijeci je održano zadnje kvalifikacijsko natjecanje ovogodišnje Erste Plave lige. Prijavljeno je bilo 728 osnovnoškolaca uglavnom iz područja grada Rijeke, ali ponešto iz sjevernijeg Varaždina. Na natjecanju je nastupilo 11 atletičara Slobode iz Varaždina koji su osvojili ukupno 14 medalja, odnosno ulazak u finale.

U kategoriji 3. razreda prva mjesta su osvojili Marko Zrnić na 60 metara i Leona Vincek u bacanju vortexa, a druga mjesta su osvojili Hrvoje Cafuk na 60 metara i Marko Zrnić u skoku u dalj.

U kategoriji 4. razreda prvo mjesto je osvojila Neli Belač na 60 metara, a druga mjesta su osvojili Jura Šarkanji i Neli Belač na 300 metara.

U kategoriji 5. razreda prva mjesta su osvojili Janko Kišak na 60 metara i u skoku u dalj, Stella Jurak na 60 metara, Enia Aladrović na 600 metara i Jana Košćak u skoku u dalj i bacanju kugle (2 kg), a drugo mjesto je osvojila Stella Jurak u skoku u dalj.

Dvoje najboljih u svakoj disciplini i kategoriji plasiralo se na finale Erste Plave lige 2018, koje će biti održano u Zagrebu 4. rujna, na Hanžekovićevom memorijalu. Sloboda Varaždin će na tom natjecanju brojati 9 finalista.

                                                                                                                

 

 

 

 

Top