AK 'Sloboda' Varazdin logo

Atletski klub "Sloboda" Varaždin

AK 'Sloboda' Varazdin menu

4. utrka za mač Grofa Draskovicha

Objavljeno: 4. srpnja 2018

U Trakošćanu je u nedjelju 01.07.2018. u organizaciji AK Sloboda i suorganizaciji AK Varaždin održana 4. utrka za mač Grofa Draskovicha.

Trčati se moglo na dvije različite dionice i to u kratkoj utrci od 5,2 km i glavnoj utrci na 10,2 km. Kratku utrku završila su 202 natjecatelja dok je u glavnoj utrci na 10,2 km utrku završilo 233 natjecatelja.

Ove godine potrudili smo se poboljšati startni paket puno više od dosadašnjih utrka pa su tako su svi dobili dry fit majicu, finišersku medalju, ručak i piće, te se već sam broj prijava zaustavio na impozantnoj brojci od 560 prijavljenih. Bez obzira na broj prijavljenih utrku je ipak završilo rekordnih 435 natjecatelja. Vrijeme je bilo odlično pa su trkači i trkačice mogli uživati trčeći u prekrasnom ambijentu oko Trakošćanskog jezera te utrku završiti prolazom kroz cilj u samom dvorcu što utrci daje posebnu draž.

Na kraćoj utrci građana kod muškaraca je pobijedio Đuro Komlenović (Cjevomont Kutina) u vremenu 19:38 ispred drugoplasiranog Rep Tomaša (AK Ormož) 19:55 i trećeplasiranog Nikole Štefanića (TK Maraton Krapina) 20:10.

Kod žena je pobijedila Simona Jambrošić (AK Sloboda) u vremenu 23:43 ispred drugoplasirane Štefice Bubnjarić (AK Varaždin) 25:36 i trećeplasirane Ivane Herent (AK Forca) 25:49.

U glavnoj utrci na 10,2 km s velikom prednošću pobijedio je hrvatski reprezentativac i višestruki državni prvak u planinskom trčanju Nikola Špoljar (AK Zabok) kojemu je trebalo rekordnih 36:25 minuta da otrči ovu prelijepu stazu. Na drugo mjesto plasirao se njegov klupski kolega Damir Hršak s vremenom 37:50, dok je treće mjesto osvojio Nikola Škvorc (AK Rudolf Perišin) 38:04.

Kod žena pobjedu je odnijela Ana Štefulj (AK Sljeme) u vremenu 45:34 ispred Mateje Kaniški (AK Varaždin) koja je otrčala u vremenu 46:05. Na treće mjesto plasirala se Paula Šimunčić (AK Sloboda) otrčavši ovu dionicu u odličnom vremenu 46:58.

Hvala svim sponzorima koji su pomogli oko utrke: Dvor TrakošćanHotel TrakošćanStolarija i pilana RatkovićOpćina BednjaWater Coolers WDFRasadnik ŽižekTrgovina Korzo i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ove iznimno lijepe i atraktivne utrke. Naravno da posebno i velika hvala ide vrijednoj logistici bez koje bi bilo nemoguće bilo što odraditi. I tako smo priveli kraju još jednu utrku za mač Grofa Draškovića te se iskreno nadam da će mnogima ostati u trajnom i lijepom sjećanju. Hvala još jednom svima uz nadu da se i iduće godine vidimo na ovoj jedinstvenoj utrci u Trakošćanu.

Rezultati – 5 km

Rezultati – 10 km

Galerije

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 

Glavni organizatori i sponzori utrke: 

AK Varaždin      

Top